Werkwijze

Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Werkwijze Glasatelier Immanuel

Stel: u hebt interesse in een opdracht voor glas-in-lood. U kunt mailen, opbellen of faxen voor een afspraak. Zo maar langs komen in het atelier kan helaas niet, want er zijn geen vaste opneningstijden.

 

  • U geeft aan waar uw interesse naar uitgaat en ik kom bij u de situatie opnemen: de lichtverhoudingen, de ligging, de stijl en inrichting van uw pand.
  • Ik laat glasmonsters zien, die u ter plekke kunt bekijken. Ik neem de maten op en ik maak een eerste schets, die ik thuis uitwerk.Als ik 2 of desnoods 3 ontwerpschetsen klaar heb, nodig ik u uit in het atelier. Daar maakt u bij een gezellige kop koffie of thee uw keuze van ontwerp, glassoorten en bewerking. Ik maak een berekening van de prijs en stuur u een offerte. Hierbij krijgt u nog de gelegenheid de zaak te bespreken voordat de defintieve keuze is beslist.
  • Er wordt een tekening (karton) gemaakt op ware grootte. Deze wordt gekopieerd voor het aangeven van de loodlijnen, Alle glasvlakjes krijgen een nummer. Uit de kopie worden met een sjablonenschaar de sjablonen voor de glasschijfjes uitgeknipt.
  • Aan de hand van die sjblonen worden de glasschijfjes gesneden en waar nodig met een gruistang bijgewerkt. De schijfjes die gebrandschilder moeten worden worden brandschoon gemaakt en met speciale brandschilderverf beschilderd, contour aan gebracht en gegrisailleerd en in de oven bij ca. 680° gebrand. Dit brandproces moet soms enkele keren herhaald worden.
  • Als alles gelukt is. Worden de glasschijfjes in lood gezet, aan twee kanten gesoldeerd en aan beide kanten met glazenierskit (geen stopverf!!) gekit; niet alleen maar om het wind- en waterdicht te maken maar ook voor de stevigheid van het glas-in-loodraam. Waar nodig worden nog verstevigingsroeden aangebracht.
  • Dan wordt een planning gemaakt voor de montage, veelal in samenwerking met een schilders- of timmerbedrijf.


U krijgt altijd garantie op alle atelierwerk. De leveringsvoorwaarden zijn opvraagbaar.

Restauratie

In geval van restauratiewerkzaamheden wordt ter plekke de situatie beoordeeld. Met opdrachtgever en eventuele derden wordt besproken hoe e.e.a. aangepakt zal gaan worden. Na goedkeuring van de offerte volgt uitvoering volgens de richtlijnen van Monumentenzorg.