Muurschildering

Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Muurschildering

Muurschilderingen kunnen wanden de illusie van diepte geven of gewoon decoratie zijn. Ook deze discipline wordt in en aan gebouwen toegepast.

Al voor de jaartelling sierden muur- en plafondschilderingen Egyptische graven en Romeinse villa's. Een opvallende manier van schilderen is de zogenaamde gezichtsbedrog- of Trompe l'oeil techniek die zich vooral vanaf de Renaissance geperfectioneerd heeft.

Muurschildering is een korte tijd geleden weer extra in de belangstelling gekomen. Vaak historiserend, met pilaren, balkonillusies, zicht op een meer, Walt Disneyfiguren voor de kinderkamer, etc. Er ligt hier een groot gebied van mogelijkheden in openbare en particuliere gebouwen, in gebouwen van instellingen en bedrijven.

Met muurschildering kun je suggesties wekken van ruimte, grootsheid, droombeeld of pure fantasie. Ook alleen maar zuivere kleurimpressies kunnen een ruimte veranderen, een apart licht binnenbrengen en intensieve stemmingen. Zo hoef je niet alleen maar de modetrend te volgen in wanddecoratie, maar kun je je eigen, unieke ruimtes creëren. Mensen laten boven het traditionele of wat mode dicteert hun eigen, individuele uitstraling prevaleren in hun woon- en werksituaties.

De kwaliteit van moderne, hoogwaardige verf heeft intussen tot heel eigen mogelijkheden geleid.