Cursus

Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Cursus

Al ruim veertig jaar geeft Sibylle Gielen les in vormgeving en techniek van diverse mogelijkheden in glas, waaronder glas-in-lood, mozaïek, applicatie en fusen. Ook is er de mogelijkheid om te leren ontwerpen. Op verantwoorde manier probeert zij de grote interesse van hobbyisten en vakmensen in goede banen te leiden.

Door het jarenlang ontbreken van een goede vakopleiding, is in Nederland vaak nauwelijks verschil tussen beun en vakman. Grote glasbedrijven zijn genoodzaakt om hun eigen personeel op te leiden. Om het vak te behouden en te vernieuwen heeft glasatelier Immanuel in samenwerking met collega's, van 2002 tot 2017 de vakopleiding Master-Glass verzorgd. Dit was een vierjarige postacademische beroepsopleiding in deeltijd voor kunst in de bouw oftewel monumentale kunst. In die 15 jaar zijn 19 studenten uit heel Nederland afgestudeerd, waarna ze eigen glasateliers zijn gestart.

De algemene glas-in-lood cursus blijft door gaan en komt regelmatig onder de aandacht, onder andere met tentoonstellingen onder de titel 'Zoeklicht'. Daarin is werk van de eenvoudige hobbyist tot de al gevorderde cursist vertegenwoordigd. 

© Alle rechten voorbehouden. Afbeeldingen mogen op geen enkele wijze gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beeldrechthouder.