Opleiding Master-Glass

Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Opleiding Master-Glass

Master-Glass heeft een eigen website. Neem vooral een kijkje op www.master-glas.nl als je meer wilt weten over de opleiding.

Programmering opleiding monumentale kunst
De opleiding bestaat in principe uit drie clusters van onderdelen:
1. Vaktheorie.
2. Artistiek/creatief.
3. Vaktechnisch.

Les Master-glassDe opleiding Master-Glass op hbo- niveau is vijftien jaar de missing link geweest tussen de ambachtelijke glaszetter en de kunstenaar in het vergeten vak "monumentale kunst". Binnen 4 jaar kwamen de specifieke vaardigheden van ontwerpen, licht-en glastechnieken en alle nodige ontwikkelingen op het gebied van architectuur, glas en artisticiteit aan bod. Maar ook specialisaties waren mogelijk, b.v. in restauratie.

Elk studiejaar had een ander zwaartepunt binnen de monumentale kunst, zoals eigentijds werk met eigentijds materiaal, wandtechnieken in en met glas, architectuur of historisch glas. Het laatste (examen-) jaar bestond uit zelfstandig werken en de mogelijk gemiste stage.


Beoordeling
Op het eind van elk studiejaar was een beoordeling door de vakdocenten. Daarbij werd gekeken of er genoeg vorderingen waren gemaakt en konden adviezen worden gegeven t.a.v. de persoonlijke ontwikkeling (en na 3 jaar de nodige bekwaamheid om examen te gaan doen). Er was altijd de mogelijkheid om een gemist of mislukt gedeelte over te doen en de studie te verlengen. Na het eerste studiejaar werd bekeken of iemand wel geschikt was voor dit vak, dus niemand werd onnodig aan het lijntje gehouden.


Kijk voor meer informatie op www.master-glass.nl of neem contact op met Sibylle Gielen. Je kunt ook een e-mail sturen naar: Turn on JavaScript!

© Alle rechten voorbehouden. Afbeeldingen mogen op geen enkele wijze gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beeldrechthouder.