Glaskunst

Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Glaskunst

Glas heeft veel gemeen met de moderne mens: gevaarlijk, onberekenbaar en breekbaar. Glas is een serieus te nemen partner, een tijger die je keer op keer moet temmen. Maar glas is ook fascinerend en aantrekkelijk, sensueel met zijn zijdezachte oppervlak, koel maar niet koud. Glas heeft zijn eigen wetten en is voor Sibylle een eindeloze bron van inspiratie.

Glas is meer dan “werkstof” voor glas-in-lood, het kan je leven bepalen.Vanaf het kapotte achterlicht van een fiets, knikkers en flessen tot glas als transport voor theater, de passie voor glas en transparantie is een constante factor in het leven van Sibylle Gielen. De veelzijdigheid van het medium zorgt ervoor dat op een onconventionele manier ermee kan worden omgegaan. Alle facetten worden uitgebuit, van uitgeëtste glasdruk tot “transparant filigraan” op het toneel.

De fascinatie voor glas en ander transparant materiaal, ook in combinatie met metaal (lood, ijzer, messing, etc.) zal blijven (wellicht tot aan het kistje van Sneeuwwitje?).