Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Wethouder Janssen neemt glas-in-loodraam in ontvangst

Wethouder Janssen neemt glas-in-loodraam in ontvangst bij de opening van de jaarlijkse tentoonstelling van studenten van de Opleiding Master-Glass.

Toen het atelier van de Tilburgse glaskunstenares Sibylle Gielen na een stevige verbouwing heropend werd, gebeurde dit door wethouder Hans Janssen. Bij wijze van opening sneed de wethouder twee platen antiekglas in de kleuren blauw en geel.
Afgelopen zaterdag nam hij het raam in ontvangst dat Sibylle van deze stukken glas voor de Tilburgse wethouder gemaakt heeft. De overhandiging vond plaats tijdens de opening van de expositie van de werkstukken die studenten van de opleiding Master-Glass afgelopen jaar hebben gemaakt. De Opleiding Master-Glass is de enige opleiding in Nederland waar je op academie-niveau kunt leren monumentaal te ontwerpen in en te werken met glas. De studenten krijgen les van gerenommeerde docenten uit binnen- en buitenland. Docenten en studenten werken met Master-Glass samen aan het tot stand brengen van een voor Nederland unieke Glasacademie waarin glasschilderkunst van de 21e eeuw gestalte krijgt!

De wethouder heeft veelvuldig te kennen gegeven bijzonder geïnteresseerd te zijn in de rijke diversiteit van glasactiviteiten en glaskunst in Tilburg. Ook heeft hij een bijzondere belangstelling voor de ontwikkeling van (kleine) ondernemingen in deze artistieke sfeer. Het hem geschonken Tilburgraam symboliseert de stad Tilburg in glas-appliqué, brandschilderkunst en glasgraveren. Het is een bijzonder mooi, echt glasraam geworden. Dit raam laat Tilburg zien als de Glasstad van Nederland.

De tentoonstelling van de werken van de Master-Glass-studenten vindt plaats in het gebouw van “Glaspact”, een ander bijzonder glasinitiatief in Tilburg. Het adres is Meerkoldreef 12 te Tilburg (nabij Station West en Boerke Mutsaers). De expositie is komend weekend nog te zien, op zaterdag 8 juli van 10.00 -17.00 uur en op zondag 9 juli van 10.00 -12.00 uur.


datum: 2 juni 2006
bron: www.tilburg.com