Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Glaskunstenaar Nick Gielen opent galerie in Tilburg

Na4 jaar Grafisch Lyceum en nog eens 4 jaar vervolgopleiding inEindhoven, vond Nick Gielen werk als grafisch vormgever bijverschillende drukkerijen en reclamebureau's. In zijn vrije uren begonhij in 2002 aan de opleiding ‘Master Glass' in Tilburg. Zijn moederSibylle tekende voor dit initiatief. Als voormalig Poolse volgde ze inDuistland de kunstacademie met als richting glastechniek. Later opendeze in Tilburg haar eigen glasatelier dat nog steeds bestaat. Deinmiddels 31 jarige Nick woont in Goirle, is getrouwd en heeft driekinderen. Op zondag 19 november 2006 studeerde hij op hoog niveau afaan de opleiding ‘Master Glass'. Sindsdien werkt hij als zelfstandigglaskunstenaar met het accent op vlakglas. Veel toegepaste techniekenzijn glas-in-lood, fusen, glasappliqué, stralen, etsen, zeefdrukken enwerken met koudverf en mozaïek.

Atelier met snel wisselende collectie

Onderde naam ‘Nicks Glas' opent Nick Gielen op 3 juli voor het publiek in deNoordstraat een eigen glasatelier. ,,Daarbij richt ik me vooral opmoderne glaskunst uitgevoerd in zowel vlak als hol glas. Slechts eenklein deel van de ruimte benut ik om eigen werk te laten zien. Hetovergrote deel stel ik ter beschikking aan andere glaskunstenaars diehun sporen al verdiend hebben. Daarbij is het bedoeling dat om de zesweken een andere kunstenaar zijn of haar werk toont en uiteraard ook tekoop aanbiedt." Op die manier blijft het telkens weer leuk, maar vooralook interessant, om een bezoek aan Nicks Glas te brengen. De locatieaan de Noordstraat ligt op loopafstand van het station, het winkelharten het schouwburggebied. De eerste glaskunstenaar die vanaf de openinghaar werk toont is Isabelle Roskam. Daarna volgen onder andere Sunnyvan Zijst, Ellen Prinse, JuNi, Jan-Hein van Stiphout en uiteraard ookSibylle Gielen.

Vanaf 3 juli werk van Isabelle Roskam

De23-jarige Oisterwijkse glaskunstenares Isabelle Roskam werkt momenteelvanuit haar eigen atelier in Oisterwijk. Haar werk kenmerkt zich doorvrolijke uitstraling en opvallende kleuren. Ondanks haar betrekkelijkjonge leeftijd heeft Isabelle al voor grote opdrachtgevers gewerkt. BijNicks Glas toont ze glazen aquarellen, die op basis van inkt, verf enfusing tot stand zijn gekomen. Daarnaast ook andere werkstukken zoalsonder andere glazen bloemen en schilderwerken op doek. Allen evenkleurrijk en het bekijken meer dan waard.

Nick over Isabelle

Hetwerk van Isabelle Roskam is herkenbaar aan vlakken, lijnen en veelkleur. Zij werkt met glas of acryl maar ook met aquarel, krijt ofpastel. Vaak schildert Isabelle vele lagen over elkaar om zo haargevoel en verhaal in een schilderij te kunnen leggen. Deze manier vanwerken is ook terug te vinden in het glas dat zij maakt. Zoals zij deverf mengt zo laat zij ook het glas in elkaar versmelten.

Nicks Glas
Noordstraat 96
5038 EK Tilburg

Nick Gielen
E-mail: Turn on JavaScript!
Telefoon: 06-29052393
Website: www.nicksglas.nl