Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Glas-in-lood - tentoonstelling "Zoeklicht" in Glaspact

In het weekend van 14 en 15 maart is in "Glaspact" , Meerkoldreef  12 in Tilburg een tentoonstelling van werk door cursisten van Sibylle Gielen met diverse soorten glas-in-lood of andere technieken in glas.

Van klassiek tot spontaan eigentijds laten 17 amateurkunstenaars onder de bekende titel "Zoeklicht" zien, dat zij (soms al jaren lang) niet uitgekeken raken op een van de veelzijdigste soorten materiaal: (vlak-) glas.
Tevens is het ook een van de laatste tentoonstellingen bij "Glaspact", een glaswerkcentrum, dat na vele jaren zijn poorten moet sluiten, omdat nu plannen van de gemeente doorgezet worden: een projectontwikkelaar heeft o.a. het voormalige schooltje opgekocht en er komt nieuwbouw. Jammer, want het was een toevluchtsoord voor kunstenaars, die daar "anti - kraak" mochten wonen en/ of werken, en waar ook diverse workshops gegeven werden. Het was een smeltkroes van creativiteit.
Ook de "Master-Glass" opleiding Tilburg voor architecturale glaskunst had regelmatig de eindejaar's-beoordeling van de studenten in dit gebouw.

De tentoonstelling is open op zaterdag 14 maart van 11.00 tot 17.00 uur
                                        en zondag   15 maart van 11.00 tot 17.00 uur

De opening is zaterdag 14 maart om 12.00 uur door Sibylle Gielen.

adres : Meerkoldreef 12 (bij Station West/Universiteit)