Glasatelier Immanuel - Kunst aan de bouw

Baronie Operette presenteert "Der Bettelstudent" onder regie van Sibylle Gielen

Sibylles ouders waren musici. Haar vader was harpist verbonden aan het theater, waar haar moeder repetitor op de piano was. Zij groeide op tussen de coulissen van het theater en wilde later kostuums en decors ontwerpen. Intussen in West-Duitsland wonend werd het de studie in monumentale glasschilderkunst, mozaïek en muurschildering.

Toch bleef in haar hart een plekje voor regie en dramaturgie. Er volgden regieopdrachten in Duitsland, Nederland en Oostenrijk voor opera, operette en muziektheater.

Lid geworden van het avant-garde kunstenaarscollectief “De Fabriek” in Eindhoven ontstond er veel solowerk als performer en volgden er 15 jaar van materiaal- en performancetheater met tournees dwars door Europa.
Met haar eigen performance theatergroep behaalde zij in Zuid-Duitsland met het zelf geschreven en zelf geënsceneerde stuk “Kaspar H.” de titel theatergroep van het jaar. Een succes was ook een stuk van haar voor dansers, musici en toneelspelers “Schwarzglut” in het mijnmuseum van Dortmund.

"Het is bijzonder leuk om nu naast alle beeldende kunst en de Opleiding Mater-Glass nu weer eens bezig te zijn met operettes, zoals “Bocaccio” bij TOV in Tilburg, en nu met een groep enthousiastelingen van de Baronie Operette “Der Bettelstudent” op de planken te mogen zetten, waar ik de artistieke leiding, regie en decorontwerpen voor mijn rekening mag nemen.

De link met de eigen geschiedenis en de historie van Polen door de tijden heen maakte een historische aanpak logisch. De tijdloosheid van het klassieke verhaal, toegelicht door de handelaar in stoffen, houdt ons zelf een spiegel voor.
Karl Millöckers meesterwerk met zijn zwierige, deels Weense, muziek laat ons ouderwets genieten van deze voorloper van de eigentijdse musical."


Op 1 september 2007 om 20:30 vindt de laatste voorstelling plaats in het Chassé theater te Breda. Kaarten zijn te reserveren via www.baronieoperette.nl en www.chasse.nl of telefonisch: 076 - 565 19 58.